ABC van Meditatie

In dit blog vind je vele artikelen en alle informatie om te leren mediteren, te starten met mediteren en om je meditaties te verdiepen.

Mediteren kan veel voor je betekenen. Het is een activiteit waarbij je je rationeel verstand en wilskracht nu een keer niet zo hard nodig hebt. Alles draait in een meditatie om de directe ervaring van het hier en nu. Wanneer je minder gericht bent op de toekomst of het verleden en minder hoeft te analyseren of te becommentariëren, kent dat vele voordelen: de neiging tot piekeren neemt af, je ervaart minder stress, weerstand en conflict en meer gevoelens van ontspanning, kalmte en helderheid. Ook wordt het gemakkelijker je beter te kunnen concentreren, voel je je vaak meer verbonden met het universum en ontstaat er meer ruimte om van je huidige ervaring te kunnen genieten.

Maar wat is meditatie nu precies? Hoe moet je mediteren? Wat zijn de technieken? Wat zijn de voordelen en toepassingen van meditatie? Hoe kun je het beste starten met mediteren en hoe kun je het mediteren goed volhouden? In dit ABC van Meditatie blog van mij kun je alle antwoorden op deze vragen vinden.

WAT IS MEDITATIE?

MEDITATIE TECHNIEKEN

ARTIKELEN, TIPS EN TOOLS

LEES MEER ARTIKELEN OP DE EXAMENATLEET WEBSITE

MARK’S MEDITATIE EN ADEMHALINGS APP

De Examenatleet is een meditatie, journaling en ademhaling app speciaal voor scholieren en studenten. In de app kun je luisteren naar een grote collectie geleide meditatie- en ademhalingsoefeningen, die je helpen om diep te ontspannen, beter te slapen en rustiger in je hoofd te worden. Deze zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Kort en lang.

LUISTER NAAR MARK’S GELEIDE MEDITATIES

GRATIS | GROTE COLLECTIE | VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN

Mediteren gaat je vaak veel dieper en krachtiger af als je begeleid wordt door stem. Op deze pagina kun je een grote collectie van Mark’s geleide-meditatie-downloads beluisteren.